Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το Τρίτο Πρόσωπο σε μία σχέση!

Ας ξεκινήσουμε από την παραδοχή, ότι δεν υφίσταται τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση, όταν αυτή είναι υγιής, δυνατή και ρέει όπως τα γάργαρα νερά. Συνήθως,  για να καταφέρει ο "τρίτος άνθρωπος" να τρυπώσει ανάμεσα σε δύο ερωτικούς συντρόφους, αυτό δηλώνει ότι οι τελευταίοι βρίσκονται πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο...δεν επικοινωνούν αρκετά σωματικά και λεκτικά...και μέσα τους έχουν τεράστια συναισθηματικά κενά.....
Από κάπου αυτή η σχέση μπάζει νερά....Κάποιες πόρτες είναι ορθάνοιχτες και δεν έχει γίνει αντιληπτό από κανένα....

Πως είναι να νιώθεις, όταν παρεισφρύεις κάπου που δεν ανήκεις από την αρχή; Πως άραγε να είναι, όταν δεν μπορείς να απολαύσεις τον έρωτα σου με ελευθερία και ξεγνοιασιά, όταν αισθάνεσαι "δεύτερος" στην επιλογή του άλλου; Επίσης, πως να αισθάνεται ο άνθρωπος που συνειδητοποιεί ότι μοιράζεται την ψυχή και το σώμα του συντρόφου του με κάποιο άλλο άτομο; Ότι δεν είναι ο μόνος που αγαπάει και ποθεί.....'Οπως και να το δεις είναι δύσκολοι ρόλοι, γεμάτοι πόνο, απογοήτευση και υποτίμηση του εαυτού.

Στις τριγωνικές ερωτικές καταστάσεις δεν υπάρχει νικητής και κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος. Και τα τρία μέρη χάνουν πράγματα από τον εαυτό τους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Όταν επιλέγεις να μοιραστείς ανθρώπους που αγαπάς και ποθείς, αυτό ενδεχομένως να δηλώνει χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση,  έλλειψη υπευθυνότητας, απουσία επιθυμίας για ουσιαστική δέσμευση. Τα ερωτικά τρίγωνα είναι πάντα αδιέξοδα! Μπορεί να τα συντηρούμε στην ζωή μας, παρόλο που πονάνε, γιατί φοβόμαστε να διεκδικήσουμε την αποκλειστικότητα λόγω ανασφάλειας  και χαμηλής πίστης στην προσωπική μας αξία!

Για αυτό τον λόγο: 
  • Προβληματιστείτε όταν βρεθεί στον δρόμο σας ο ερωτικός πειρασμός! Για να είναι "πειρασμός", κάτι δεν πάει καλά στην υπάρχουσα σχέση σας.
  • Πριν υποκύψετε, ξεκαθαρίστε αρχικά τα συναισθήματα και τις προθέσεις μέσα σας και μετά συζητήστε τα με τον σύντροφο σας. Μπορεί να λυθούν.....
  • Εάν κάνετε την επιλογή να γίνετε το τρίτο πρόσωπο, αναλογιστείτε για ποιο λόγο το κάνετε και το δέχεστε...τι θέλετε να πετύχετε με την συγκεκριμένη αποδοχή....Μείνετε στην δική σας ευθύνη απέναντι στην ζωή σας και όχι σε αυτό που επιλέγουν τα άλλα μέρη του ερωτικού τριγώνου. Η ζωή σας μόνο σας αφορά!

  Αθανασιάδου Μαρία - Ψυχολόγος
www.psyxologiki-ypostirixi.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου